Om oss

Välkommen till Grit Kitchen, där passion för god mat möter ett engagemang för enastående matupplevelser. Vår resa började 2016 som Street Friends, ett ödmjukt företag som snabbt utvecklades till en älskad destination för läckra hamburgare i Karlstad.

När vår popularitet växte, växte även våra ambitioner. År 2019 omprofilerade vi stolt oss själva som Grit Kitchen, ett namn som återspeglar vår orubbliga hängivenhet till hårt arbete och strävan efter kulinarisk excellens.

På Grit Kitchen tror vi att enastående måltider börjar med enastående ingredienser. Våra hamburgare är en symfoni av smaker noggrant orkestrerad med det finaste köttet från lokala gårdar i det pittoreska landskapet Värmland. Varje tugga berättar historien om vår regions rikedom och vårt
engagemang för att stödja lokala producenter

För de som söker växtbaserade alternativ sträcker sig vår kreativa touch till våra vegetariska burgare, där fräsch svamp, krispiga sparrisknoppar och len halloumi harmoniskt blandas för att skapa smakupplevelser som resonerar med varje smaklök.

Men Grit Kitchen är mer än bara en kulinarisk strävan; det är en fristad för gemenskap och samhörighet. Beläget i hjärtat av Våxnäs är vår restaurang en hyllning till naturen, där pallar, trä och metall skapar en inbjudande utomhusinspirerad atmosfär som inbjuder dig att koppla av och njuta av varje ögonblick.

Vår mission är inte bara att kittla smaklökar utan också att främja en miljö där varje gäst känner sig välkommen och uppskattad. Oavsett om du njuter av hamburgares rika umami eller uppskattar den livliga atmosfären, är Grit Kitchen platsen där minnen skapas och traditioner föds.

Följ med oss på denna kulinariska resa, där innovation möter tradition och passion möter tallrik. Grit Kitchen är mer än en restaurang – det är en upplevelse som firar smakerna av Karlstad och den dedikerade anda som går in i varje rätt vi serverar.